Forlaget Tab&Nar
Nyt  Bøger  Records  Køb  Forfattere Stab  Liveoptræden  Kortspillet  HISTORIEN  Gæstebog  Links  Kontakt 

2012
Pleonastisk?
4 Maj 2012 - Tab&nar records har debut-cd på vej. Seneste Doktor E Spiegel: einstein and the genius. "Det sædvanlige! - bare dobbelt så stærkt". Reception også kendt som releaseparty - blev der sagt - med passende gæsteoptræden på litteraturhaus den 30. juni fra klokken 17 og frem. Følg med. Duk op. Lyt. Drik. (Etc.)


Fra livet blandt bøger
1 April - Citatets Mester (bedre kendt som "Citatets Mester") slår til igen ("slår til" ... "igen" - det er altid "igen"). Det opdages under udpakning af flyttekasse og tilfældig gennem-bladring af tranebog, at Frank Jæger har været der før ("været der før").

Sted: Elisa med benet fra novelle-samlingen Hverdagshistorier. Citat: "vi venter på at nogen skal lande her fra Claus Nars Holm," sagde drønnerten "og måske skal bede os om hjælp til et eller andet." Citat: slut.

2011
Pale poets 3


12 Maj - De blege digtere - dem der sidder for meget foran computer-skærmen - får deres eget hjemsted i æteren. Løsrivelse fra fastlandet. Få ordene i hånden hver dag.


Pale poets 2


20 Maj - Tab&nars datter-selskab, det virtuelle forlag for de blege digtere - dem der sidder foran computer-skærmen - fortsætter succesen.

Frank E Larsen udsender digtsamlingen Neonsange på twitter. Se hvordan digtene finder DIG hver dag her


Rokade 2


1 Maj - Det viser sig at det manuskript til Hamlet 2 som Midas Poulsen købte for et ukendt beløb på e-bay desværre ikke var forfattet af Shakespeare. Forlaget er på falittens rand. Der rykkes rundt på posterne.

Poulsen ryger til tab&nars filial på Kierkegaardcentret. Christian Korsgaard forfremmes fra Læs & Lav til Søg & Stjæl.


Terminus 2


28 Marts - Efter lang tids nølen og håben står det pinefuldt, for ikke at sige pinligt, klart. Camilla Plum er holdt op med at svare på e-mails fra Doktor E.


Rokade 1


15 Marts - Efter at have brugt ordet forsvoret hvor han skulle have brugt ordet svoret, samt at sige autencitet fire gange og bruge tillægsordet dybt fem gange, heraf tre i forbindelse med ordet interessant, under blot et enkelt aftenmøde besluttes det ende-gyldigt at degradere Hans Hertel fra medvidende redaktør til korrekturlæser.

En ikke helt ubestyrtet Hans Hertel udtaler igen og igen til Radio Slap-svans men der har aldrig været noget samarbejde ... der har aldrig været noget samarbejde ... der har aldrig ... jeg har aldrig ...


Terminus 1


13 Feb - Danmarks Radio dropper samarbejdet med tab&nar om at udvikle et litterært børne-program kaldet nickis bjørnetime. Det er for rødt. Det er for blåt. Er der ikke den ene ting galt, så er der den anden.


Efternøler


28 Jan - Det bliver officielt det gøres ... morten e nørskov udkommer med digtsamlingen i fremtiden ser jeg tilbage på min længsel.


På den igen
21 Jan - To udgivelser. Valters notater af Aleksandar Sajin, og Over ukendte morgeners bro af Christian B Kors-gaard. Reception dagen efter på literaturhaus. ... morten e er også på vej med et tilbagesyn ...


Uden bogens aura


20 Jan - I forbindelse med udgivelsen af over Ukendte morgeners bro har forlaget valgt at prøve kræfter med internettet som udgivelsesplatform for poesi.

Så vidt vi er klar over er det første gang en digtsamling udkommer på twitter, Følg mine fodspor hen over himlen på twitter og læs en projektbeskrivelse her.


2010
Har du hørt at de sover
26 Nov - Det er ikke sandt og - hvis ellers en lægmand kunne forstå en amatør - det er da ganske vist utroligt så længe det kan tage at nå den, slutningen på skabelsen, værket.

Tre gange og på samme tid er det lykkedes os. Med andre ord:

Reception for udgivelserne af Valters notater, I fremtiden ser jeg tilbage på min længsel og Over ukendte morgeners bro. Litteraturhaus, Møllegade, Nørrebro, København. Den 22. januar, 2011 (Øl og ord).


Er det kontingensen igen?


20 Sept - Det opdages at forlaget delvist er skrevet ind i J.P. Jacobsens Gurre Sange. Hvem siger "Ålen hun er en sælsom fugl" og er venner med Palle Glob og Erik På? Send ind og vind!


Resten alligevel ikke tavshed 2


9 Juli - På et sjældent og sjældent godt redaktionsmøde opdages det at der er flere bøger på vej. Et par digtsamlinger, en bog om sangerinder og en børnebog.

Hold øjnene åbne, helt åbne ... september ... passivformer ... imperativ ... ufuldendte sætninger ... brud på ensomheden ... afstanden herfra ...


Resten alligevel ikke tavshed 1


1 Juli - Tab&nar har fundet midlerne til at udgive Aleksandar Sajins roman Valters notater. Som også i Rosa flettes stemmerne sammen i et spil med den litterære udsigselses-situation - denne gang om psyko-terapi, alkoholisme og, øh, maskulin adfærd.

Romanen er allerede udkommet i oversættelse på serbokroatisk i oktober 2009 i Bosnien, ved den Serbisk-Bosniske Forfatterforenings Forlag og med støtte fra Den Serbisk-Bosniske Kulturfond.

Bogen er blevet præsenteret både ved bogmesse i Beograd (Serbien) og Banjaluka (Bosnien) i oktober 2009.


Tab&nar vs. le zaporogue
6 Juni - Tre digte udkommet i det fransk-engelsk-danske litterære tidsskrift Le Zaporogue #8, et forholdsvist hemmeligt stykke dokument der her kan "lånes" som pdf (vi har lagt et bogmærke ind.
Hvis det ikke virker så skip frem til side 149 i en fart).


Pinsefest på tab&nar


23 Maj - En sjældenhed blandt blomster, plukket i udkanten af navnemulden - så at sige. Nå, tab&nar beslutter at udgive på nettet og samtidig at udforske begrebet ... megafiktion? (det er gratis).


Tre i tiden


9 April - En slags litterær bermuda-trekant mellem New York, Ljubljana og København manifesterer sig først på kronprinsessegade 34B, kl. 17, og senere på Underwood (Ryesgade) klokken 20.

Oplæsning og debat ved forfatterne Sharon Mesmer (USA), Ales Debeljak (Slovenien), Janne Teller og Aleksandar Sajin (DK). Gratis adgang, alle er velkomne.


Fiskene larmer og havet brænder


1 Jan - Nytår, det besluttes at spare på strøm, tryksværte og de lange fingres bevægelser. I år går vi uden om kagedåsen, men næste år ... eller var det sidste år ... danskvand og dårlig samvittighed, nytår ...


2009
Tab&nar @ blågårds bibliotek


3 Okt - Hvad det vil sige at være opildnet, kan denne gang opleves indendøre i årets sidste arrangement på og omkring blågårds plads. Tab&nar stiller med noget nær stærkeste startopstilling ved to-tiden. Vi har også en bod på pladsen, fra 12 til 17 er det vist.


Dansk / kroatisk litteraturfest


1 Oktr - Afholdes på Underwood Ink (ryesgade 30 A, 2200 kbh n) klokken 20, med støtte af Kunstrådets Litteraturudvalg.

På vegne af Danske Skønlitterære Forfatteres Internationale Udvalg og tab&nars egen Aleksandar Sajin, præsenteres navne fra London, København og Zagreb (det store trekantsområde): Andrea Pisac, Zoran Feric, Ditte Stensballe, Aleksandar Sajin og Niels Hav.

En konstellation der rækker ud over hverdagen, kom og se og hør ... (gratis entré)


Nu også som film


22 Aug - Udover at have været et i særdeleshed festligt oplæsnings-arrangement er Bondeanger Allé er lang også en film


tab&nar for og/eller imod integration


13 Juli - I en eller anden form vil Jun og Aleksandar være repræsenterede ved integrationsdagen på Frederiks-berg Rådhus fra klokken 11 til 17. Se mere her.


Tab&nar @ blågårds plads


6 Juni - Engang i løbet af formiddagen, måske først på eftermiddagen, når vi engang har fået øjne på og fundet bøgerne frem, stiller vi op med læsning og salg på blågårds plads. Hvis vi nogensinde havde mistet dem, tager vi dem tilbage nu, gaderne.


På den igen


7 Maj - Ny digtsamling udkommer, omhandlende nørrebro, skrevet af thore bjørnvig og kaldet Livet i nullerne.

Reception den 9. maj på det sædvanlige sted (på møllegade). Ring til Thore på 3122 0771 eller gå på nettet og find ham her. Pressedings her.
Tab&nar vs. Underwood ink


28 Jan - Forlagspræstation for ikke at klandre det -præsentation.

Oplæsning, oplysning, opløsning, oplåsning, opslåning? en aften med lyrik og musik. Hvordan kan det gå galt? Hvordan?
2008
Så sker det igen


31 Okt - Forlaget tab&nar overrasker dig med en udgivelse du ikke vidste du hade ventet og ventet så længe på

Jonas Bruuns TOTENLIEDER rammer alle danske gader med et brag (mindst ét). Hvis du ønsker at ringe til Jonas, kan du prøve på 6069 2684. Vil du læse mere om ham, så klik her for et cv og her for "noget andet". Han skriver ikke sange til konfirmationer og deslige, hvilket TOTENLIEDER som edsaflæggelse kun kan bekræfte. Læs også hans klumme på sentura kaldet "Hej Jonas!".


(forside begået af tab&nars egen Rikke Villadsen)


Det er senere end I tror


25 Okt - Tab&nar-juntaen har været i bukserne på gyldendal. Dernedefra har de opfisket talentet Jonas Bruun og pisket ham til at plukke poesi på børnenes kirkegård. Det er der kommet digtsamlingen TOTENLIEDER ud af.

Der holdes reception om fredagen fra klokken 17 af. Stedet er det gode gamle Litteraturhaus under kirken på møllegade (nørrebro).


Langt nede i europa


2 Sept - Aleksandar og christian og marianne larsen læser op i Banjaluca ved nationaldigterens mindesmærke.


Syn for sagen


20 Juni - Det måtte jo ske og skete, det gjorde det, i de dage, at tab&nar kom på tv, ja, ikke bare tv men

Bispebjerg lokal-tv...

Se og hør christian og aleksandar og aleksandar (igen) om hvordan murene gennembrydes og hvad det vil sige at sætte ord til.


Vores seneste udgivelser


2 Feb - Er prosaeksperimentet Rosa af Aleksandar Sajin og Jun Fengs digtsamling At leve i en fortælling.

Læs her om Aleksandar og se Jun her. Sammen med blandt andre Benny Andersen (som forlaget aldrig har givet afslag) og Peter Laugesen (ditto) læser Jun op i Odense, først i marts, den anden nærmere bestemt.


Årets første opvågnen


1 Jan - Han sover ikke længe(re) ... Aleksandar læser op den anden på holstebro bibliotek. Jun er i Kina ... og resten af banden sidder lårene af hinanden rundt omkring i københavn (helt sikkert!)


2007
Det er lykkedes


9 Dec - Aleksandar Sajins Rosa og Jun Fengs At leve i en fortælling er nu udkommet. Samtidig har forlaget søsat en ny hjemmeside som alternativ markedsføring www.projektbabylon.dk - en selvstændig og omflakkende fortælling bestående blandt andet af bidder og stumper fra de to nye bøger. Den er nok et besøg værd.

Man kan også vinde præmier og få sine egne ting med. Denne gang har tab&nar haft fingrene nede i følgende bøtter og siger tak til alle involverede parter: Dansk Flygtningehjælp, Kunst-styrelsen og Marienborgpuljen.


Ventetiden er ovre


28 Nov - Nu er de nær ... København under angreb ... Max Integration ... Aleksandar Sajins Rosa og Jimbuts At leve i en fortælling er på gaderne i julehandlen ... og vi indbyder alle læsende til litterær festivitas på The Lab, Vesterbrogade 107 b, lørdag, d. 8. december, fra kl. 17 og fremefter (programmet begynder kl. 18).

Hvad mere vil du have? Man kan købe julegaver og fadøl! (og se lige hvem der står øverst på listen. Jo-jo-oh ...)


august blev til december


Dansk-balkansk litteraturfest


1 Sept - Hold dig på forkant med udviklingen og kom til oplæsnings-arrangement på LiteraturHaus (Møllegade 7, Nørrebro). Det foregår den 17. september klokken 19.30 og koster 40 kroner.

De balkanske forfattere Zdravko Kecman, Aleksandra Cvorovic og Tanja Stupar-Trifunovic læser op og udkommer i oktoberudgaven af Hvedekorn (det kender du godt).

De danske forfattere Pia Tafdrup, Morten Søndergaard, Marianne Larsen, Aleksandar Sajin og Sissel Bergfjord er netop udkommet i det bosniske magasin Knijzevnik (det kendte du ikke).

Endvidere et intermezzo med klassisk guitar af Dino P. Initiativtager og oversætter på projektet er tab&nars egen Aleksandar Sajin, medlem af det Internationale Udvalg i Danske Skønlitterære Forfatteres bestyrelse. Projektet støttes af Kunstrådets Litteraturudvalg. Læs mere her. Vel mødt.


Barsel


2 Feb - På vej har vi to digtsamlinger, der gerne skulle ramme gadeplanet sidst i august: At leve i en fortælling af odenses stolthed, Jun Feng a.k.a Den store Jimbut, og Rosa af Aleksandar Sajin. Endvidere udspringer morten e nørskov snarest med en libretto, en genre han alle dage har kredset om med sære længsler han næppe selv har kendt.


Dødsfald


1 Jan - Lyrikeren willum peder trellund døde kort før jul sidste år. Han blev 62 år gammel.

To måneder forinden udkom han med digtsamlingen Sange til Sandra. Læs morten e nørskovs nekrolog.

I samarbejde med willums efterladte venner afholdt forlaget en mindeaften sidst i februar.

se og hør nørrebros digter oplæse her (inden)


udgivelser såvidt:iøvrigt Længere nede over skyerne - tekster fra sosu-land: en speget sag fra Næstved søsat under en så krypteret fane som >plejerne når dybere end folkedybet ellers plejer< Antologien er redigeret af nørskov / korsgaard, se mere under udgivelser.de første og de største:i den groteske samtidsopera, Fjolsernes Hus, slynger Nicki B. E. Hansen sine lange slangesætninger som et ironisk spydkast gennem enhver falsk selvforståelse, mens Morten E Nørskovs lækkerbisken, Mand i Uddrag, hullet som en si lækker skønhed ud af en tilrøget øjenkrog henne i hjørnet af din egen yndlingsbodega på Nørrebro. Nu med CD. At sammenligne morten med johannes ewald er ikke noget tab&nar kan finde på, men se så her

nå jo, husk også på tab&nars motto -


2006
2005